SXP ner 2% och OMX svansar kring noll-strecket. Det  känns som om OMX och dess investerare själva anser att värderingen här är motiverad. Att sen övriga världen drar börsen med sig är inte mycket att göra åt. Skulle OMX visa såhär bra motståndskraft när både USA och Asien tokrasar skulle jag bli förvånad, och i så fall måste det vara ett tokläge att köpa på dippen. Idag är det hittills i alla fall 1-0 till haussarna.

Återigen rapporterar ABB över förväntan, men aktien backar. Känns snart som om ABB har en mycket ljus framtid. Hogan har snart städat färdigt och kan inte fortsätta pressa ner sin egen kurs med pessimistiska framtidsutsikter.

BNP-statten från USA kommer i eftermiddag. Den kan vara klart vägledande för om USA-börserna ska börja gå uppåt igen. Eftersom man sjunkit på oro för konjunkturen får man sin guidance idag. Skulle BNP överträffa kan SXP skjuta i höjden rätt rejält. Dessutom ligger SXP på sitt stöd vid 1040 just nu. Antingen uppskjut eller avgrund idag alltså.

Om jagi nte missminner mig är det dagens BNP-siffra som avgör om USA officiellt är ute ur recessionen eller inte. Återkommer med klart besked senare.