Det verkar som om det kryper en bankbaisse runt jorden. Kanske är det några småbanker och en lite större bank som håller på att kursa i USA som ställer till det för oss andra. Faktum är fortfarande att allt, precis allt, ser ljusare ut för Swedbank idag än för en vecka sedan.

Jag är förstås extremt tacksam över att jag tagit en större position i metallerna. Detta hade jag mycket glädje av idag när Boliden gick i bräschen och visade fina siffror och dessutom steg rätt kraftigt på en rejält sur börs. Förhoppningsvis var det detta som gjorde att LUMI höll sig flytande och förhoppningsvis kommer även LUMI visa fina siffror på torsdag.

Jag vill inte lämna bankbaissen riktigt ännu. Det är nämligen värt att notera att de båda baltbankerna SEB och Swedbank åter drabbas klart hårdare än de andra två storbankerna. Detta är ju konstigt om förklaringen är att det är en allmän bankbaisse som sköljer över oss. Nej, det är nog fortfarande som så att det finns dem som vill profitera på ytterligare ras. Det skulle inte göra mig förvånad om det var så i alla fall.

Jag har inte hunnit kolla upp blankningsstatistiken ännu, men jag kan tro att utlåningen i Swedbank har ökat igen. Dock tycker jag mig ana stabilare tider för denna bank och kanske är detta sista rycket för de kortsiktiga spekulanterna innan de drar vidare till bättre och mer lönsamma objekt.