Fundamentalanalys-Bloggen har knäckt mysteriet bakom den fallande kursen i Swedbank. Det är naturligtvis så att det är puckade Folksam som åter säljer av det antal aktier de fått från nyemissionen som de inte vill ha. Otroligt puckat är det eftersom de envisas med att sälja över börsen då det naturligtvis orsakar en nedtryckning av kursen. Enda förklaringen till att de gör det är förstås om de sitter och köper köpwarranter samtidigt.

Hur som helst är mönsterna för lika tidigare utföräljningar för att man ska kunna tro något annat. Dessutom är det åter ENS som storsäljer, dvs samma spelare som senast sålde 39 miljoner aktier åt Folksam.

Min tradinggud i Swedbank, SHB, har åter gått på  köpoffensiven och laddat enorma mängder. De senaste dagarna har banken köpt flera miljoner Swedbankaktier. Det blir många kronors vinst med lite tid.

Man kan inte råda folk till något. Men själv sålde jag mina Boliden med mycket liten vinst till förmån för att köpa ännu fler Swedbank idag på strax under 58 kr. Jag kommer med stor sannolikhet att sälja av annat under morgondagen, t.ex. Elanders och Obducat om inte kursen återhämtar sig. De båda andra kan jag köpa tillbaka vid senare tillfälle, de verkar ju ändå bara stå och stampa. Dessutom har de båda rätt kassa Q3-rapporter i ryggen, så de sticker nog ingen stans.

Och som jag sa tidigare, jag råder ingen till något, men det är uppenbarligen ett bra läge att köpa Swedbank nu.