De stora aktörerna har full lekstuga med de små aktieägarna i Swedbank. Det är på sätt och vis sorgligt att det får vara så lättvindigt att lura av folk pengar, men fullt begripligt. Det handlar om finansiella muskler och psykologisk krigföring. Smärtgränsen för de små nås alltid långt före smärtgränsen för de större. Det intressanta är att se hur de stora aktörerna agerar. Så fort det finns minsta tillstymmelse till osäkerheter på marknaden, eller rykten som florerar, trycks kursen ner rejält. Hur många stopp loss ryker inte då? Hur många småsparare och trejder-wannabies är det inte som då trycker på säljknappen? Svaret är förstås mängder. Osäkerheterna kring Swedbank, ryktena och den pågående nyemissionen gör trejdingtillfället alldeles uppenbart för de stora. Själv är jag för oerfaren av nyemissioner för att våga mig på några korta hastiga affärer, i synnerhet när kursen redan är nedtryckt. Jag sitter själv med mitt likvidkapital tryggat och väntar in att få mina nya aktier. Samtliga aktier idag är preferensaktier och jag planerar att behålla dem även på lång sikt. De nya aktierna skall jag konvertera vad det lider.

Eftersom priset på preferensaktien ibland varit högre än för stamaktien är det alldeles uppenbart att någon/några börjar prisa in en eventuell utdelning vad det lider. Kanske inte 2010, även om jag tror det (se mitt tidigare inlägg om varför preferensaktien säkert får utdelning), men helt klart och nästintill bombsäkert för 2011.  Men att priset stiger redan nu beror nog på förhoppningar om att det sker redan 2010.

Sälj inte era aktier när det dippar, håll i dem hårt. Sälj möjligtvis när ni gjort en bra vinst och köp ett torp för pengarna!