Att börsen är stigande tvivlar jag numer inte en sekund på, däremot tycker jag det lutar åt att världens samtliga index ska ner några procent. Jag tror som Goldman att SnP500 ska upp till 1100 innan årets slut, men iden här takten måste börsen korrigeras med ett ras före nyårsafton för att det ska infrias.

Kina backar, USA håller ändå sig flytande trots rekordnivåer medan Japan och resten av Sydostasien går dåligt. Egentligen är det bara Indien sim gått bra på slutet, och Nokia faktiskt. Med lite tur prickade jag botten för mina warranter i Nokia. Men mer om det senare.

Jag vill belysa det faktum att min förutspådda analys om att verkstad skulle ligga still och finans dra slog in. Läge nu att avvakta i alla brancher?

Swedbank har helt klart mest att ge av bankerna, och därför vågar jag också ligga kvar där med en stor post. Senaste dagarnas handel visar också att det finns en ny styrka i banken. Trots enorma uppgångar har banken inte rasat proportionellt lika mycket när index backat. Det gör att jag känner mig rätt trygg trots mitt stora innehav.

Dock, igår sålde jag av den sista delen jag behöver för att kunna fullteckna mig i emissionen. Jag valde att göra det som en hedge och även möjlighet inför eventuell börsnedgång, samtidigt som jag kan sova gott i vetskapen om att jag har gott om likvid. Detta drag ger mig nu tre möjligheter:

1. Fullteckna mig i emissionen.
2. Köpa tillbaka hela min tidigare portfölj.
3. Fynda i de dippar som kan tänkas uppstå i närtid.

Vilket det blir återstår att se, men alternativ 3 ligger onekligen nära till hands på någon som får klåda i brallan så fort han har likvider.

När man väl ligger utanför med lite pengar är det nästan så att man hoppas på en bred nedgång, och gärna en snabb sådan så man slipper gå in för tidigt när det börjar klia.