Warrant: BOL9I 85SHB

För min egen del fokuserar jag idag på hur min warranthandel utvecklar sig. Då i synnerhet min korta warrant i Boliden. Jag köpte warranten när kursen stod i 75 kr och fick sedan anledning att dubblera mitt innehav då kursen stack ner till 73 kr samtidigt som jag plockade ut en fin vinst ur volvo-warranten.

Under natten har BHP Billiton (världens största gruvföretag) stigit över 4% på både förhoppningen att recessionen snart är över samt att kopparpriserna tycks stiga något igen. Faktum är att kopparpriset nu är uppe på 6125 dollar/ton. Då jag köpte Boliden var kursen klart lägre än vad kopparpriset då motiverade (5944 dollar/ton) vilket gör att jag ser vissa möjligheter till ett skutt i kursen redan under dagen. Som mest har kopparpriset stått i 6400 dollar/år och det är nog ingen omöjlighet att vi når dit snart igen.

I detta läge gäller det att inte ta hem en möjlig warrantvinst för tidigt. Jag tror absolut att kursen kan stiga över 80 kr inom kort, även om vi inte når 85 kr som är lösen för warranten. Blir det tre kronor idag så gäller det alltså att vara kall. Möjligen tar jag hem en del av vinsten. Man kan t.ex. tänka sig att jag tar hem den del av värdet som jag investerade under den kraftigaste dippen i fredags. Då låter jag åtminstone vinsten från den investeringen rulla vidare.

Går kursen ner sitter jag däremot still. Kinabörserna har brutit den negativa trenden och studsat upp, om än mycket svagt. Börjar börsen där klättra igen kommer gruvbolagen att öka igen. För min egen del handlar det mest om att hitta ett bra läge att sälja av warranterna. Mer info lär följa.