Kung Wolf gör det igen. Han leder och agerar och låter sig inte domderas. Han har en egen agenda för Swedbank som inte alls sammanfaller med marknadens förväntningar. Med lite eftertanke tycker jag beslutet att ta in nya pengar var fullkomligt rätt. Banken röjer nu undan även de sista tvivlen om förstatligande och konkurser. Marknaden brukar premiera minskade osäkerheter och det var precis vad vi såg igår.

Istället för att beta av förlusterna och nagga det egna kapitalet i kanten väljer banken att ta 15 miljarder i takhöjd och därmed undanröja alla tvivel om konkurs. Det faktum att Swedbank nu står klart bäst rustad av alla banker för de kommande förlusterna ökar snarare förtroendet för banken.

Med den kommande emissionen utlovas också en rejäl rabatt för de som väljer att teckna sig. Denna rabatt utgör förstås också en fin krockkudde för de som väljer att redan köpa aktien.

Stalltipset får bli att kursen ska upp  bra mycket till inför den 15:e september. Dessutom måste värderingen mellan SEB och Swedbank jämnas ut rejält i och med detta. Ja, det är mycket som talar för att kursen ska UPP nu, och det rejält.