Fed beslöt att lämna räntan oförändrad, ett beslut som jag själv anser var relativt inprisad och förväntad. Ben Bernanke har drivit en mycket expansiv finanspolitik från första början och har inte heller gjort någon hemlighet av det. Han har uttryckligen kritiserat tidigare politiker och riksbankschefer att ha gjort för lite vid tidigare kriser och väljer nu själv att visa vad expansiv penningpolitik egentligen innebär.

USA-börserna inledde med stigande kurser, dippade lite just innan beskedet, steg kraftigt efter beskedet, men sjönk sedan tillbaka till nivån innan beskedet. Dock fortfarande kraftigt upp. Detta liknar ett typsikt, “buy on rumor sell on fact”. Dock är det klart positivt att indexen klarar att stänga på kraftigt plus och över både 1000 för SnP500 och över 2000 för Nasdaq. Det vittnar om att det finns gott om köpare även på dessa “överköpta” nivåer.

Finansaktierna gick mycket starkt vilket ger stöd för dagen. Jag tror nog vi ser stigande kurser och jag sticker ut hakan och säger att vi ska testa 70 kr igen för Swedbank. Sticker jag ut mer än bara hakan om jag säger “innan fredag”?