Obducat är ett spännande bolag som jag försöker få lite bättre grepp om. Bolaget verkar inom nanoteknikområdet och verkar ha en hel del spännande produkter. Dock verkar aktiekursen ha rasat rätt kraftigt under relativt lång tid. Det betyder förmodligen att bolaget går mycket dåligt, att ingen vill köpa produkterna, eller att man har en svår tröskel att övervinna. Det kan också vara så att marknaden saknar förtroende för bolaget och dess ledning. Obducat ter sig som ett förhoppningsbolag ur många aspekter. Men samtidigt har man en produkt som jag, ingenjör som jag är, har svårt att negligera mitt intresse för. Visst vill man investera i bolag som tillverkar spännande produkter, och visst tror jag hårt på nanotekniken för framtiden.

Jag kan inte Obducat’s marknad, men som med många bolag kan man rent av ligga “före sin tid”. Som aktieägare eller styrande i ledningsgruppen för företaget kan man förstå och inse potentialen i vissa produkter, utan att marknaden för den sakens skull är redo att ta det till sig. Detta kan försås bero på många saker. Senaste årens finanskris med riskkapital som dragits tillbaka och riskkapitalbolag som gått i konkurs gör inte förutsättningarna för ett sådant bolag lättare heller.

I detta fall är jag sugen på att hoppa på med en mindre satsning, men först måste jag få kläm på den pågående nyemissionen. Är den garanterad, kommer den bli fulltecknad, var kommer aktiepriset ligga efter nyemissionen, ska man ha is i magen ett tag till… många frågor som jag vill ha svar på först. Kanske några av er läsare kan beskriva lite av turerna kring nyemissionen som alltså varit före jag fick upp ögonen för bolaget för ett par veckor sedan.