Jag tycker att rapporten benar ut en hel del frågetecken kring banken.

Vi får svar på att räntenettot försämrats något, vilket var väntat. Banken tjänar dock fortfarande stora pengar, ca 4 miljarder på sin verksamhet. De reella kreditförlusterna tycks uppgå till 550 miljoner, samtidigt som man reserverar medel för 6.1 miljarder och tar endskrivnignar i goodwill på 1.3 miljarder. Av de 6.1 miljarderna tar man 4 miljarder i baltikum.

På inget sätt finner jag något som oroar i denna rapport. De totala förlusterna, 1.8 miljarder, kommer endast mycket knappt att nagga bankens kärnprimärkapitalrealtion i kanten.

Nej, jag tror minst sagt på detta. Det ska till fullkomliga explosioner av kreditförluster för att banken ska behöva reservera mer än 6 miljarder i nästa rapport.

Igår, på Avanzas forum, skrev jag följande om rapporten:

——————————————————————————————————————

En rapport med realiserade förluster om ca 3.5 miljarder eller lägre tror jag kan få aktien att lyfta rätt bra. Tar man dessutom 6 miljarder i totala nedskrivningar, vilket är vad marknaden väntar sig, så tror jag marknaden kan hoppas på ca 35 miljarder i worst case scenario. Det skulle betyda att man betat av alla skulder till mitten av 2010 och viss utdelning till pref-aktien skulle kunna bli aktuell. Redan nu märker man att preffen har avancerat gentemot a-aktien med några tioöringar de senaste veckorna.

På en sådan rapport tror jag vi kan stiga mellan 3-6% i några dagar på raken framöver. Aktien skulle i så fall upp till ca 60 kr rätt snabbt eftersom det genast ser ut som om den snarare borde handlas till eget kapital. Det blir dock intressant att höra guidningen av Wolf för kommande kreditförluster.

Ukraina går sämre än väntat, det vet vi, frågan är bara om hela baltikum kommer att eskalera i förluster och vad man säger angående peggen/devalveringar/IMF etc…

Jag tror definitivt inte på några gigantiska ras. Möjligen momentant, men stänger vi ner idag så gör vi det med några procent. Köpte man så sent som häromdagen på 43 så tror jag man kan vara lugnt. Köpte man dessutom på 25 är det väl bara att le och se glad ut.

——————————————————————————————————————