Swedbank steg 3.40 kr igår och har sedan mitt senaste köp då jag mer eller mindre också gick “all-in” stigit nästan 20%. Dagshögsta noterades till 50 kr och det var nära på att vi började handla med 25-öringar redan idag. Precis som jag utlovade ska jag inte bli girig över vinsterna. Jag sålde idag av 1/7 av mitt totala innehav och planerar att göra liknande imorgon inför rapporten. Är rapporten sedan dålig säljer jag av mer, är den bra så utvärderar jag läget då. Under tiden ligger jag likvid och väntar på en bättre börs-rekyl att gå in med kapitalet igen.

Det ska bli mycket intressant att se varthän Swedbank för oss idag. Jag hoppas självklart på ytterligare 2-3 kronor upp. Det vore utomordentligt härligt.

Värt att notera var att Goldman Sachs nettoköpte nästan 1.3 miljoner aktier igår. Man köpte även stora mängder SEB medan man också köpte mycket XACT Bear. Man tror alltså på bankerna, men inte på resten av börsen. Lustigt nog är detta just så jag själv resonerar. Jag kan med mycket gott samvete sälja av 1/7 till imorrn och sedan invänta rapporten som jag tror kommer att pricka analytikernas förväntingar. Det är ju lätt att fixa till i och med att analytikernas förväntningar är känt samtidigt som man själva väljer hur stora reserveringar för kommande kreditförluster man väljer att ta.

Självklart är det lockande att sälja av lite mer än tänkt imorgon för att ligga likvid och kunna köpa vid en eventuell dipp direkt efter rapporten. Dock släpps rapporten redan 07:00 vilket gör att risken för missförstånd eller överdrivna reaktioner kraftigt minskas.

Jag är hur som helst mycket nöjd med min trading i denna aktie så här långt. Men det skulle snabbt kunna förbytas vid händelse av otrevliga överraskningar. Uteblir sådana tror jag vi ser nya toppnoteringar relativt snart, dvs över 62 kr. Får vi däremot nyemissioner eller devalveringar så får vi mycket kraftiga dippar i kursen på halsen istället…