USA slutade neråt med råvaror i spetsen. Finans höll faktiskt emot tämligen väl vilket inte är negativt för Swedbank. På det stora hela ser jag de senaste dagarnas nedgång som tecken på nervösa investerare. Ikväll, efter USA-börsernas stängning (tror jag) kommer Alcoas rapport och därmed startar också rapportsäsongen på allvar. Många vill säkerligen bevaka sina vinster och har kanske minskat sina innehav. Jag har ju själv ansett att råvaror och verkstad som gått bra på sistone står inför en liten korrigering. Därmed känns det också bra att vara lång i mestadels bank och finans.

Jag har tagit en klart mer bearish position än normalt. Kanske bra, kanske dåligt. Jag har alla pengar inne på marknaden, men jag låter de jobba i Swdbank, Vostok Nafta och Elanders. I Vostok hade jag gärna sålt av om det inte vore för att det är så dålig likviditet i aktien för tillfället. Det är rent av så dåligt vissa dagar att man funderar på om de överhvudtaget borde få vara på mid-cap.

För dagen har jag bara två saker att bevaka, metallbolagen och Swedbank. Pga mitt stora innehav i Swedbank så väger detta förstås tyngst, samtidigt som det ska bli kul att även se om Lundin Mining som omstrukturerat sina kreditlinor kan stå emot eventuella ras. En bra relativaktie att jämföra med bör finnas i Boliden.

Målet på kort sikt är i alla fall att inte börsen ska klappa ihop fullständigt och att Swedbank ska upp till minst 52 kr före rapport.