Sweddan föll ihop i likhet med OMX  under gårdagen. Ljuspunkten är dock att aktien slutade på plus och att avståndet till OMX hölls stort under hela nedgången. Mycket får mig att tro att vi fortfarande är på väg mot ljusare tider i denna aktie. Sist vi begav oss mot 62 kr syntes liknande rörelser. När OMX sjönk steg Swedbank, när OMX steg, steg Swedbank mer. Typiskt förfarande för en undervärderad aktie. Skillnaden mot sist är att vi nu vet mer om varför aktien dök (Folksam dumpade sitt innehav) samtidigt som bilden av baltikum sakteligen börjar klarna.

Det jag däremot tar med mig som negativt från gårdagen var att stora bolag som SSAB rasade ganska kraftigt. Det förvånade mig. Jag trodde nog inte att aktien skulle dras ner under 90-strecket igen. Med detta sagt kommer det bli lättare för mig att ta hem vinsten vid 93:50 kr nästa gång vi når dit. Men det får vi se då. Likaså rasade Hexagon klart mer än jag hade trott.

Min kortsiktiga satsning i Elanders verkar ge frukt. Aktien har redan stigit ett par procent sedan jag köpte den och jag ska erkänna att jag är ruskigt sugen på att köpa några fler.

Givet utvecklingen blir jag mer och mer sugen på att lämna råvarorna och satsa mer på finans och bank. Nu när analytikerna snackar om råvarorna som bästa draglog börjar jag åtminstone öppna mina sinnen för att det tåget kan vara kvar vid perrongen ett tag till. Jag tycker det rimmar illa med allt snack om råvaruppgångar samtidigt som många snackar om en W-bottenformation. I händelse av en sådan är det definitivt inte inom råvaror som jag vill vara positionerad. Här kommer finnas många möjligheter att utvidga förmögenheten. Jag är själv sugen på att navigera genom snåren med få aktier, riktig stockpicking, högre risk, men med enorma avkastningsmöjligheter. Finans/Bank ligger i så fall bra till. Men jag dröjer nog till efter rapporterna innan jag går in i t.ex. SEB. SHB och Norde skulle jag våga köpa idag, men kanske Avanza eller Nordnet kan vara bättre alternativ givet att fler småsparare har börjat hitta tillbaka till börsen. En definitiv W-formation på konjunkturbotten skulle nog öka courtageintäkterna rätt rejält. Värt att hålla i baktanke i alla fall.