Dessa jojjosvängningar är verkligen inte bra för någon. Även Vostok steg kraftigt igår. För mig personligen innebär varje ras och snabb återhämtning ett labilt intryck av börsen. Volatilitet är inte roligt när man har en smärre förmögenhet investerad i ett bolag. Jag trodde nog, efter senaste rapporten, att läget skulle stabilisera sig, men jag inser nu att vi kommer att få vänta till Q2 eller Q3 innan det blir lite mer ordning på Swedbank.

Hexagon har ett starkt stöd vid 65 kronor verkar det som. Aktien rekylerade från denna nivå och liksom Swedbank går det snabbt när det händer saker med Hexagon.

Lundin Mining verkar ha ett starkare motstånd vid 21 kr än vad Boliden har vid 60. Klart starkare. Jag är faktiskt lite imponerad över att Lundin Mining hållt sig i ett så snävt intervall.

Oriflame har guppat lite. Aktien har gått superstarkt under en längre tid och den rekylerade därför ner, men har åter hämtat sig och ligger nu på en bra nivå förutsatt att börsen stiger.

ABB och Alfa Laval är tråkiga, men fruktansvärt stabila bolag som inte stiger sensationellt och inte rasar sensationellt heller. När all denna börsturbulens lagt sig och de uppenbara fynden har återhämtat sina värden kanske det är läge att omfördela och göra större investeingar i dessa bolag.

SSAB befinner sig i ett intressant skede. Bolaget har gått starkt, vinstvarnade och tappade därefter ca 15 kr. Jag tror själv att stålindustrin kommer att gå bra när väl konjunkturen vänder, och då tror jag att SSAB kan ligga bra till med sina nischade produkter. Jag har idag köpt tillbaka hela mitt innehav i SSAB, både det jag hade tidigare, men också för de pengar jag tidigare hade i Sandvik.

Sandvik är ett fantastiskt bolag som jag tror stenhårt på. Men konjunkturen är inte tillräckligt långt vänd för att Sandvik ska få sitt riktiga uppsving. Bolaget handlas redan till extrema P/E-tal och vinsterna lär dröja. Samtidigt ser man, en dag som denna, att det är många som vill vara med på Sandvik när och om tåget går. Jag kommer dock själv låta aktien stiga upp till 65 kr innan jag funderar på om det är dags att hoppa på. Det finns många bolag som ligger i vinnarhålen och där potentialen är klart bättre på kortare sikt.