Verkar som om världens börser fått fnatt för några anylitikers skull. Vad vet världsbanken som inte den samlade analytikerkåren har känt till i flera månader? Är detta bara ett jippo för det åsidosatta kapitalets räkning, så att även de ska få en chans att komma tillbaka på tåget? 

Usch, nu känns det jäkligt surt att ha köpt sådana ohyggliga mängder Swedbank, i synnerhet som jag köpte på mig väldigt många till igår när de rasat 4%. För att spä på skiten fyndköpte jag ganska stora mängder Vostok Nafta för 26:70 kr. Tack och lov återhämtade åtminstone de några procent mot stängning.

Skit är vad det är. Nåja, upp ska vi väl i alla fall, någon gång ganska snart. Har svårt att tänka mig att den här världspandemin ska kunna få mer varaktigt fästa i det korta loppet. Fram till rapporterna borde vi väl få lite återhämtning på samtliga sektorer, men i synnerhet i Swedbank.

Kom också ihåg att omsättningen på dryga 12 miljoner aktier nästan var “lite” i Swedbank numer. Dessutom var det endast de stora utländska finanshusen som nettosålde (DBL, JPM, UBS, MLI etc etc). Jag tycker det säger något också. Förutom “låg” omsättning och utländska säljkårer i aktion var det dessutom en extremt bred nedgång, alltså inte enbart Swedbank och Vostok Nafta specifikt.

En positiv nyhet var att jag åter lyckades kränga mitt Lundin Mining innehav till 22:40. Så där blev det i alla fall några tioöringar plus. Dock tror jag att den här tillbakagången i råvoror, framförallt då metaller, är högst tillfällig. Oljan kan nog backa ett hack en längre tid, men metallerna tror jag är på återhämtning för gott. De vänder dessutom upp från extremt låga nivåer.

Den som inte har olja- och petroleumaktier ser med andra ord ut att få köpläge rätt snart. Jag tror som sagt att man kan vänta någon eller några dagar till med att fynda, men sen kan det vara läge. Jag är själv ganska sugen på Alliance Oil eller PA Recources, alternativt Statoil. I det sistnämnda fallet är man då hedgad för kommande bensinprishöjningar, och de lär ju komma…

Nåja, LLåt inte tyskarna skjuta humöret i sank… Vi får hoppas, böna och be om en bättre dag idag. Vid något pris kommer tillräckligt många vilja fynda även Swedank, och under 40 hoppas jag verkligen inte att vi går igen. Fast just nu känns ju inte avståndet särskilt betryggande.