Jag kör en kort affär på impuls. Efter att ha köpt fler Swedbank igår löstes dessa ut via stopp-loss. Då passade jag även på att sälja resten av innehavet för 45:50. Nu inväntar jag en liten nedgång för att då kunna hoppa på igen. Varje krona ner innebär trots allt extremt mycket pengar ur ett privatekonomiskt perspektiv. Så varför inte ta det lite cool och försöka utnyttja dessa kraftiga svängningar på börsen.

Just nu är det ABG Sundal Collier som har slutat toköpa akiter, varför kursen sjunker. Köptrycket är alltså för lågt. Detta i kombination med en sjunkande börs gör att vi får lite extra skjuts i Swedbank. Med lite tur kan man gå in någon krona lägre igen och då blir det mycket pengar i vinst.

Min teori är att ABG Sundal Collier bara har tagit en paus. Man inser själva att man handlar upp kursen enormt när man köper som man gör. Tidigare dagar har det gått att gömma sig bakom den höga omsättningen, men nu när ingen toksäljer är det svårare. Bara gårdagens köp om 2.7 miljoner aktier drev upp kursen 2:90 kr, eller nästan 7%.

Men jag vill åter belysa, jag ska in i Swedbank igen. Detta är enbart en chansning till att tjäna ganska många tusenlappar “extra”.