Postat på Avanza igår natt:

Detta forum har fått utstå med mycket diplomati, men jag känner att det är slut med både tålamod och annat.

Swedbank kommer inte att gå i konkurs och staten kommer inte att ta över hela banken. Ni som äger Swedbank idag kommer naturligtvis att vara rejält rika om 5 år oavsett om hela jävla baltikum brinner upp i mediahelvetet.

Lyssna på mig nu: Robur fonder värderas till ca 26 miljarder. Börsvärdet vid 38 kr/aktie är ca 29 miljarder kronor.

Ponera att Robur säljs, varenda personal sparkas och vartenda kontor säljs. Alla dotterbolag i Baltikum med tillhörande kontor säljs till rena rama reapriset. Lägg sedan, till dessa förtänster, det egna kapitalet som finns i de återstående 4.8% av primärkapitalrelationen (enligt RB”s worst case) och du kommer få ett värde som vida överstiger 38 kronor per aktie. Alla andra som hävdar annat är knäppa eller psykotiskt skruvade individer.

Börsen är driven av två slags människor: 1. Outbildade idioter, 2. Välutbildade giriga människor. Det är de senare som ser till att ett faktiskt värde inte alltid upprätthålls medan de båda ser till att upprätthålla volatiliteten. “The market can stay irrational longer than you can stay solvent”. För er som inte kan engelska betyder detta att: Ett tings värde faktiskt kan undervärderas så länge att du förlorar allt av värde själv (nej, jag skrev inte fel där, läs igen om du inte förstod). För den som är intresserad, och förmodligen också kräver ett tillkännagivande, så tillhör jag nog själv kategori nr 2 (jag sålde till underpris i förhoppning att köpa billigare = girig).

Vidare, om bankfanskapet förlorar samtliga 217 miljarder kronor som är utlånade i baltikum så är inte ens det ett problem. Problemet är att förlusterna kommer snabbt. Men, kan banken överleva 10-15 år på lånade pengar så går de sedan garanterat, och då menar jag GARANTERAT, i vinst. Då har man hunnit beta av dessa miljarder enkom för att 80% av verksamheten faktiskt är relativt sund och frisk. Ett worst case scenario enligt Riksbanken: förlust om 70 miljarder i baltikum, innebär ett nollresultat i dryga 5 år. För någon som är villig att investera på 10 års sikt så skulle det innebära en fantastisk avkastning redan i dagsläget.

Jag ger blanka fan i vad Lettlands permiärminsiter säger. Jag ger däremot inte blanka fan i vad Göran Bronner säger. Göran Bronner uttalar sig inte om aktiekursen i närtid. Han uttalar sig inte ens om aktiekursen överhuvudtaget. Han säger att banken kommer att överleva, att man har strategier för varje tänkbart scenario, att man kapital så att det räcker, att man känner till alla risker och ändå ser ljust på framtiden.

Swedbank sa själva att det inte är privatsidan som kommer att orsaka de största förlusterna, utan företagssidan. Jaha, men SEB då som värderas nästan 3 gånger så högt som Swedbank? De har fler företagslån, de har reserverat mindre förluster än Swedbank och de kommer att få en betydligt hårdare smäll än Swedbank. Fly den banken om någon!

Folk får gärna skriva att aktien kommer gå ner i det korta perspektivet, men jag tycker det är sjukt dåligt av er som baissar aktien att inte skriva vad ni tycker den skulle vara värd. En åsna kan baissa eller haussa, men få kan göra det med substans. Tyvärr är det substansen jag vill höra mer om, både från er som tror att den finns och er som inte tror att den finns. De som bara gissar klarar jag mig extremt väl utan.

Mosko: Du förstår inte hur mycket jag lider med dig när jag läser det du skriver. Jag tycker synd om dig och hoppas samtidigt att du hoppar av (OM du är belånad, annars kan du sitta still i ett år så har du tillbaka dina pengar) så snart du kan. De stora drakarna har bestämt sig för att den här aktien ska ner och då går den ner.

Apathy: Jag vet inte varför jag hade en sådan tur, men jag sålde av allt idag innan raset. Efter de många positiva nyheterna igår, och efter fortsatt ras både igår och idag, bestämde jag mig för att den här aktien är dömd på kort sikt. Jag tjänade inte mer än 200.000 kr netto, skattat och klart. Men är glad för det. Jag kommer att gå in med exakt samma kapital igen när läge uppstår. Därefter kommer jag sälja av andra tillgångar för att delta i en extremt förmånlig nyemission om det dyker upp sådana möjligheter. Sen kan jag sitta vid sidan om och koppla bort börsen i 5 år om det nu är det som krävs efter att jag gått all-in i Swedbank, igen :o)

Miss Sunway: Du måste sluta ta dig själv på så stort allvar. Maken till kortfattade inlägg är det bara p.nord som slår, ändå lyckas t.o.m. han klämma in mer substans. Förstå att det inte är dig folk ogillar, förstå att det är frånvaron av substans folk saknar. Jag gillar dock att du sagt att Swedbank är billig men att du bara inväntar rätt tillfälle. Men på det stora hela är jag så less på dina inlägg att jag får tokhuvudvärk så fort jag ser din signatur. Samtidigt, what the f#ck, det är ett fritt land och alla får skriva. Men du kan väl försöka anpassa dig lite nu när det är sååååå många som ber dig.

Luttrad: Ditt namn säger vem du är. Du har haft rätt många gånger och du växer i mina ögon. Jag gissar att du är minst 10-20 år äldre än jag och har betydligt mer erfarenhet som gör att du är just Luttrad.

SarN: Du växer också i mina ögon. Kräver sin man för att visa det tålamod och välartikulerade språk som du vidhåller trots många “påhopp”. Nånting säger mig att du har barn, men jag kan ha fel.

Mammaledig: Sjukt bra inlägg som verkligen berikar. Mer substans än detta får man banne mig leta efter.

Dengladabuddha: Åter, sjukt bra och värdefulla inlägg. Jag hoppas och önskar att fler kunde bidra på samma konstruktiva sätt.

CC1: Genom engagerade och extremt aktiva användare som växer värdet av detta forum. Jag misstänker att du känner dig väldigt missförstådd här. Tyvärr finns väl knappast andra forum för stora aktieägare? Det är ju bara att hålla ut. Så småningom förstår ju folk värdet av denna bank.

Avslutningsvis: Swedbank är inte en aktie för änkor och faderlösa! Lycka till !