Nedan följer ett foruminlägg:

Jag har med avsikt hållt mig lite i bakgrunden idag och bara läst och betraktat detta forum.

De dagar som kursen gått upp 5-6% per dag var det knappt en käft som skrev, då såg mina inlägg patetiska ut och folk måste ha undrat om jag hade något liv. Nu kan man undra om ni andar har några liv :o)

Att köpa ett piano idag för 2000 kronor och hoppas kunna sälja det nästa dag för 2500 kronor är en bra idé som kanske gör dig rik. Men om andra säljer pianon för 1900 kr dagen efter så blir du stressad och tänker att: jag säljer nu innan jag tappar mer. Vid slutet av dagen säljs dessa pianon för 1500 kr och du tänker: nu måste det gå upp, jag köper ett nytt piano idag för 1500 som jag säljer för 1800 imorrn. Sen upprepar sig visan utan att du för en gångs skull reflekterar över vad pianot faktiskt är värt.

Låt mig gissa: DU SKULLE ALDRIG GÖRA PÅ SAMMA SÄTT OM DET GÄLLDE DITT HUS. Har jag rätt eller fel?

Det finns saker som har ett värde och som faktiskt kan säljas till sitt rätta värde vid ett givet tillfälle. Om du köper en bil för 100.000 kr, men men gör precis vad du gör med dina aktier så har du kanske till slut netto sålt samma bil för 30.000 kr, när du istället kunde fått 120.000 för den om du bara väntat lite. Mitt hus för x miljoner säljer jag inte för halva priset i första taget. Nej, då sitter jag hellre kvar med min familj i detta hus tills priserna kommit upp sig lite, såvida jag inte väljer att köpa ett större hus som jag relativt sett kan tjäna på. Samma sak gäller bankaktier. Köp en annan bankaktie om du tror att du kan tjäna på det. Tyvärr kommer du inte göra det eftersom Swedbank är LÄGST värderad av alla banker och snart även inräknat alla europeiska banker.

Och allvarligt talat, ni som vill tjäna snabba pengar på korta affärer. Gör som jag skrev om tidigare, köp inte ena dagen och sälj nästa, köp med en stopp-loss som följer kursen. När kursen vänt upp 10-15% går ni in. I en aktie som denna lär ni tjäna (redan bevisat) klart mycket mer än på hattandet fram och tillbaka. Fånga inte fallande knivar. Ingen tjänar på det, bara bankerna.

Jag är ärligt talat extremt besviken på mig själv att jag inte väntade med att köpa min pref-aktier när jag ändå sålde a-aktierna. Jag förstod att aktien skulle rasa även denna dag men hade definitivt inte lust att se tåget gå utan mig. I efterhand var det surt. Mycket pengar hade kunnat sparas i både reavinst och förlust. Men sånt är livet. Jag ska tanka mer Swedbank så snart jag ser att vi bottnat för den här gången. Då ryker mina kinesiska batteritillverkare till förmån för Swedbank.

Förresten: GLÖM INTE ATT KOLLA IN BLANKNINGSSTATISTIKEN NU PÅ MÅNDAG. Senast var det dryga 6 miljoner blankade aktier.