Redbet blev en besvikelse rakt igenom. Det började som en saga och slutade som en pannkaka. Idag tog jag beslutet att göra mig av med dem till den lilla förlusten om 20%.

Istället har jag hoppat på Global Health Partner för 14:10 kr/aktie. Ur bolagsguiden står följande:

GHP har inriktat sig på högspecialiserad vård inom ett begränsat antal utvalda behandlingsområden eller så kallade Service Lines. GHP driver för närvarande 11 kliniker och har kontor i Göteborg, London och Stockholm. GHP har hittills inriktat sig på fyra vårdområden/Service Lines: Spine – ryggkirurgi och rehabilitering (3 kliniker), Dental – specialisttandvård (5 kliniker), Obesity – behandling och kirurgi vid fetma (2 kliniker), Orthopaedics – idrottstraumatologi och proteskirurgi (2 kliniker). GHP:s kunder kan indelas i offentliga avtalskunder (t.ex. landsting och försäkringskassor), privata försäkringsbolag och privatpersoner.

Den utbredda fetman lär öka liksom behovet av skönhetsoperationer i framtiden. Jag tror detta kan bli en bra satsning. Företaget har nyligen öppnat kliniker i Förenade Arabemiraten också.

Jag funderar fortfarande på att plocka in Advanced Battery Technology i portföljen. Jag tror stenhårt på elbilsutvecklingen framöver och till detta behövs batterier. Att dessa kommer att tillverkas i Kina är nog ingen långsökt gissning. Att det kommer att behövas extrema mängder batterier är nog inte heller någon dålig gissning. Därav får det nog bli några aktier i företaget.