Det blev ungefär som jag förutspått idag. Börsen öppnade uppåt och ökade sedan när USA öppnade. USA fortsatte att gå bra resten av kvällen, i synnerhet finanssektorn, även om börserna backade något inför stängningen.

Mest besviken är jag över att gårdagens ras på 15% för Sandvik följdes upp av ytterligare 5% idag. Fem procent är okej med tanke på justeringen för utdelning, men den borde ha hängt med övriga börsen upp idag.

Att finans i USA går upp idag påverkar förstås Direxion Financial bra. Nu ligger jag åter bra på plus med dessa. Jag har dessutom hittat svaret på varför man inte ska ha dessa ETF-fonder under allt för lång tid. Här är artikeln som beskriver varför.

Swedbank återhämtade sig starkt idag och jag är glad att jag sålde av mina SEB utan någon anmärkningsvärd förlust då de backade än mer under dagen. Jag ser detta som ett första tecken på att marknaden mer och mer kommer att finna SEB övervärderad i förhållande till Swedbank. Det ser nu ut som om SEB och Swedbank kommer att mötas någonstans på mitten av vägen vad gäller korrigeringen i värdering.