Cecilia Aronsson lyfter idag fram Swedbank som ett tänkbart framtidsföretag i VA:s dom. Som enda skribent hittills, mig veterligen, pekar hon på att det kommer en morgondag även i Baltikum, en morgondag som inte alls ser lika mörk ut som den kanske gör just idag. Jag var bara tvungen att kommentera denna artikel och möjligen skulle jag ha tillagt hennes möjlighet att bli den första skribenten i Sverige, mig veterligen, som lyfter fram morgondagen i Baltiukum:

Men Cecilia, en sån härlig syn du har på mitt största innehav i portföljen :o). Jag gläds åt att för en gångs skull läsa något positivt om både Swedbank och Baltikum i media. Den häxjakt som bedrivits på Swedbank på sistone i allmänhet och på Di.se i synnerhet är inte klok och jag har aldrig någonsin varit med om något liknande. Det är mycket positivt att läsa om någon som faktiskt lyfter fram vardagen om ett par år. För folk kommer inte börja äta upp varandra och baltikum kommer inte att rinna ut i Östersjön. Någon dag vänder det och då kommer de svenska bankerna att ha bidragit till globaliseringen som jag själv anser enkom är något gott. Därmed anser jag inte heller att de svenska bankerna är roten till allt ont i Baltikum, det vore som att säga att Volvo är en del av roten till allt som händer i USA, för mig veterligen är det många amerikaner som köpt sig en XC90, kanske för lånade pengar.

Som sagt, det kommer en dag imorgon och då kommer de svenska bankerna att åter vara stabila och ha bidragit till ett ökat välstånd i regionen.

Jag kan garantera alla som läser detta att analytikernas köprekommendationer kommer att dugga tätt så snart Swedbanks kurs passerat 80-kronors-strecket. Till 50-kronorsstrecket är det inte långt kvar, till 80 får vi vänta ett tag, men den dagen kommer.