Det började med att jag ville ta reda på var Vostok Nafta befinner sig ur ett TA-perspektiv. Enklast är att kolla på DI.se som har TA-grafer för samtliga aktier. Där fann jag föjande text:

Köpkandidat -Medellång sikt, 23. mar 2009
Vostok Nafta Investment, SDB har brutit den fallande trenden, något som i första skedet indikerar en svagare nedgångstakt. Har format en dubbel-botten-formation och gett signal om fortsatt uppgång till 22.93. Vid reaktion tillbaka är det nu stöd vid 18.80. Aktien har stöd vid ca 14.00 kronor och motstånd vid ca 82.00 kronor. RSI avviker positivt mot kursen, vilket indikerar en möjlighet för en reaktion upp. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket kan vara en tidig signal om en inledning av en stigande trend också för kursen.Aktien anses totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

När jag sedan kollade vilken som är “Dagens Aktie” såg jag att det var just Vostok Nafta. Och som mos på grädden verkar det som om vi kan gå hur långt som helst, hela vägen upp till 80 kr om vi bara kan forcera motståndet vid 22.93 kr. Rena eriksgatan alltså.