Det är frågan. Igår sa jag att det skulle bli åka av, uppledes. Det säger jag nog för dagen också. Men jag vågar ändå inte köpa några bull-fonder. Det känns på något sätt som om stämningen på världens börser är konstgjord nu. Det ligger smolk på ytan som gör att sikten blir väldigt grumlig. Gårdagens jätterally i USA bådar ju gott, samtidigt står USA-börserna otroligt lågt, Japan har sjunkit genom golvet och ligger på 26-årslägsta. Vad betyder rallyt igår egentligen?

Stockholmsbörsen klarade gårdagen förvånansvärt bra. Jag var helt säker på att slakten av verkstad bara var början, men de flesta bolagen återhämtade sig åtminstone hyfsat, somliga rejält. Det måste betyda att kurserna trots allt är rejält nedkörda. Den extremt pissiga statistiken från USA borde ha dragit alla världens börser nedåt, men det gjorde den inte. Bottenkänningen är total, vi är nära, jag är säker. OMXSPI kommer att studsa mellan 185 och 210 ett tag framöver. Däremot, jag vill allt jämt hävda att verkstad har en stor fallhöjd. Jag är glad för att jag tagit hem dessa vinster. Innan börsen har vänt upp på allvar måste finansmarknaden tina upp. Utan bankerna på plus vänder inte mycket annat. Jag blir mer och mer övertygad om detta.

Börsen går upp idag, dock inte som i USA där nästan allt stängde på plus. Här kommer vi ha en hel rad med företag som går kraftigt minus.

Jag är övertygad om att det blir Bull idag!!  Men så är jag en obotlig optimist som hoppas på att tjäna storkovan varje dag!!