Igår släppte Moody’s sin skitrapport om de svenska bankernas exponering mot Baltikum, sålångt intet nytt. GM meddelar att de har en plan för hur de ska rädda industrin. Trots detta kommer över 40.000 jobb att bantas varav minst 20.000 i USA. Tydligen har man också lyckats enas med fackrörelsen kring hur all avläggning av personal skall gå till. Vidare skrev president Obama under det omdiskuterade stimulanspaketet som till slut inte blev så mycket som det hade viskats om. Exakt vad paketet innehåller verkar media inte ha koll på. Åtminstone har inget rapporterats ut ännu. Men det lär inte dröja länge innan vi vet vad som gäller.

Jag tror att vi såg det kraftigaste raset igår. Idag lär vi pendla kring osäkert territorium fram tills USA öppnar. Som vanligt lär vi få en liten rekyl på finansaktierna, det är åtminstone vad jag hoppas. Gårdagen visade att fallhöjden i Swedbank blivit avsevärt mycket mindre på sistone men att den däremot ökat markant för SEB och Nordea. Snart upptäcker marknaden hur skevt värderade SEB och Swedbank är i förhållande till varandra och det är nog rimligt att i så fall misstänka att de rör sig mot varandra. Det skall bli intressant att höra var nyemissionskursen hamnar för SEB.

Efter gårdagens utförsäljning av min portfölj återstår en uppföljning och evaluering av läget idag. Får jag feeling går jag kanske in i något av bolagen igen…