Om jag är Caligula så är Swedbank min käpphäst, och det är fan inte långt ifrån att jag gör honom till senator.

Caligula var en egenheternas man. Till skillnad från sägner så säger fakta att han demonstrerade sin makt genom att göra sin egen häst till medlem i sin egen senat. Mycket av likheterna går igen i min portfölj just nu, och frågan är om det är ett vansinnesspel som håller på att gå utför.

Swedbank är för tillfället inte inne i en “free roll”, Swedbank är inte inne i en stigande trend. Med detta sagt är det kanske inte läge att sova med samma trend, inte ännu. Men det är svårt att låta bli. Någonstans kommer kursen ha en botten, kanske vid 27 kr? Vad vet jag. Visste jag nu att det var 27 skulle jag inte vara ett dugg orolig. Visste jag att det var 22 skulle jag inte heller vara orolig. Jag blir snarare orolig för att jag inte vet om det finns en botten. Jag tror det, jag hoppas det. Det måste vara så. Någonstans måste ju någon tycka att aktien är för nedkörd och för skevt värderad och vilja hoppa på den.

SHB skriver:

“Aktien ser billig ut sett till multiplar och jämfört
med konkurrenter, men med en allt svagare makrobild, stigande
kreditförluster och potentiellt uppblossad kapitaloro under
de kommande kvartalen ser vi få argument för triggers på
uppsidan”,

SHB höll på att lura mig på en jäkla massa pengar i Hexagon-fallet. Det talar mot dem. Att de är duktiga analytiker över lag, och att de kan vääääldigt mycket mer än jag, talar för dem…

Än så länge, och ett tag framöver kommer förlusten i Swedbank att vara mindre än vinsten i Oriflame. Vidare skulle en fortsatt nedgång i Swedbank kunna motivera till ytterligare vinsthemtagningar i de flesta övriga aktier. Balanserat mot varanda ger det viss motivation att stå kvar vid magkänslan. Jag tror att aktien går nedåt en vecka, kanske två till. Jag tror inte det blir markanta “ras” utan snirkliga och sega nedgångar.