Så var det dags att summera dagen. Börsen steg svagt, mestadels beroende på både HM och Ericsson steg, då stiger börsen också. Uppgången stannade på  under 0.5% vilket gör att jag redan fått en liten vinst på min Exact Bear. Men jag håller kvar den då morgondagen ser mörk ut. Min portfölj steg 0.9% och detta berodde mycket på Boliden, Hexagon och PA Resources som alla hade betydande uppångar. Även Redbet gick som tåget, upp nästan 7% efter att ha legat upp över 10 ett tag. Jag som trodde att jag hoppade på nästan lite för sent på det tåget. Dessutom sålde jag ju av lite mer än halva innehavet efter bara ett par dagar… dumt. Men klokt samtidigt.

Japanerna verkar inte veta varken ut eller in beträffande sin ekonomi. Fritt fall var det bästa ordet som analytikerna kunde komma på. Märkligt att den starka ekonomin kan falla så fritt!? Kina går som tåget, åtminstone kinesiska börsen. Jag tror dem ligger upp 18% i år, och detta i tjurens år som skulle vara ett fattigt år. Tänka sig!!

Morgondagen då, tja, inte vet jag. Det börjar bli allt mer oförutsägbart på börsen. Det skulle förvåna mig om börsten steg kraftigt i alla fall. Visserligen skriver Obama på stimulanspaketet, men det måste ändå vara diskonterat på något sätt vi det här laget. Hur finanssektorn kommer att hjälpas via paketet kommer nog att bli avgörande för den sektorn. Går det brant uppför i USA kan man tänka sig att även de svenska bankerna kan få en skjuts uppåt. Annars är det mest dystert troligen.

Jag hade hoppats få se en liten rekyl snart i Swedbank. Det var nära idag. Upp över 4% som mest, men föll sedan tillbaka platt igen. Jag förstår inte hur många det är som vill ta sig ut ur den aktien. Det börjar nästan lukta lite skumt. Frågan är om det är någon storägare som försöker hoppa över bord. Det skulle i så fall förklara den hårda pressen på aktien. Vill man ut, men inte till vilket pris som helst, så kan förloppet likna det vi såg idag rätt mycket. Svagt stigande kurva som sakta avtar i takt med att det kommer ut fler och fler aktier på marknaden. Vad vet jag.

Oavsett hur det går imorrn för SAAB, GM och all annan bilindustri, och oavsett om de drar med sig hela börsen så är det inget vi får reda på förrän just imorrn.

Sov gott, det kommer jag göra, är heeelt slut.