Det känns som om det har varit en hysterisk dag på börsen. Det har gjort och tagits en massa beslut som jag kommer att fundera länge över. Jag är lite smått nedstämd över att jag gjort mig av med Oriflame och MTG. Dessutom har jag halverat mitt innehav i Millicom. Jag gick in i Millicom på 280 kr, vilka sedan dess stigit med över 30%. Det är i och för sig inte ett skäl att ta hem vinsten, men med tanke på att Millicom stod i över 800 för inte så länge sedan och att det är en extremt volatil aktie kändes det bra att ta hem en del av vinsten. Vidare så hade faktiskt portföljvärdet blivit ganska högt.

Oriflame var väl befogat i och med att det tillhörde orginalplanen. Samtidigt är det kul att träffa botten också… Men en smart investerare ska ju hålla sig till planen. MTG däremot var ett svårare beslut. Detta är en aktie som kommer rusa när resten av börsen segar sig uppåt. Jag hoppas på att kunna vara vaksam den dagen och fånga upp aktien igen. Just nu behövde jag pengarna till något annat.

Jag har köpt stora mängder Swedbank. Vem vet hur detta kommer gå. Jag anser att Swedbank i förhållande till både SEB och Nordea är sjukt undervärderat. Det kommer att ta ett tag efter den stora rapporten innan röken lägger sig. Alla som vill ut genom dörren trängs rätt hårt för tillfället och vi kommer nog få se kursen dala ett tag till. Jag tror dock att vi har ett rejält stöd vid 27-kronors-nivån. Tar sig aktien dit får man en direktavkastning på 9% för preferensaktien och smått ofattbara 17% för A-aktien, och det endast genom att äga aktien ett par månader. Otroligt är det enda ord jag finner.

Till en början hade jag köpt enbart preferensaktierna. Nu har jag köpt på mig en uppsjö A-aktier. Om 6 månader kommer det vara betydligt lättare att utvärdera vilken av aktierna man bör hålla kvar vid. Eftersom jag köpt båda under detta år så kan jag då sälja av den ena utan att skatta för den andra. Skulle det visa sig att kursen rusar utav bara sjutton, vilket det faktiskt fin tokmycket potential för i denna aktie kanske jag inte har råd att sälja av någon, i synnerhet inte med tanke på den direktavkastning per investerad krona som detta kan komma att bli. Vi pratar i så fall om mitt livs bästa affär. Men första skedet för den här aktien är att hitta ett golv att stå på. Resan dit kommer bli lite jobbig och svettig. Men det kostar att vinna. Har aldrig hört om någon som vunnit utan att satsa.

Som om inte denna pers med affärer hit och dit hade varit nog så har min depå faktiskt stigit med 2.5%, att jämföras med index som är upp 0.8%. Detta beror mycket på Boliden som kom med en förlustrapport, men klart mycket bättre än förväntningarna. Jag köpte Boliden på lång sikt och jag har för avsikt att stå kvar med dem länge än, trots att de gick upp 23% idag och och över 45% upp sedan jag köpte dem. Jag sålde av 1/3 igår som jag otroligt nog fick tillbaka med bara en kronas förlust. Sedan stack dem ju upp ytterligare 3 kronor. Det var hetsigt innan jag lyckades komma igenom hela rapporten, det ska jag erkänna, men ack så lönsamt. Nu har jag en tokbra vinst från en jättebra ingångskurs vilket gör det lättare att hålla an till aktien i framiden. Boliden stod i 150 kr/st när marknaden köpte metaller som dyrast. Vid nästa högkonjunktur kommer priset på koppar och zink vara ännu dyrare. Var så säkra.

Go Swedbank, go Swedbank…