Tags

, , , ,

PA Resources har haft en ansträngd start på året. Bokslutet var inte i linje med marknadens förväntningar och kursen rasade. Jag ser dock ett utmärkt läge att fånga upp aktien. Oljepriset börjar stabilisera sig och möjligheterna till viss uppgång verkar öka ganska stort. Vidare är det min övertygelse att marknaden, och återigen många småsparare, läste rapporten något naivt. PAR spår att produktionen för 2009 kommer att minska rätt kraftigt vilket föranledde mångas missnöje. Men enligt mig var detta redan känt då man sålde av den norska divisionen och då produktionsfallet motsvarar ungefär den mängd som producerades där. Istället har man fått en betydligt starkare kassa.

För att finansiera köpet väljer jag att helt plocka ut Telenor. Aktien har varit en tråkig fisk sen jag köpte den, trots grym rapport. Förmodligen är det bakomliggande skadeståndskrav och annat som gör att investerare inte vill ta ut glädjen för tidigt. Jag får nog anledning att återkomma till den. Vidare åker Oriflame ut. Jag köpte denna som en kortsiktig position och jag borde hålla mig till strategin. Jag är med Vostok Nafta tillräckligt exponerad mot den ryska marknaden och ser det bara som positivt om jag kan minska volatiliteten i min portfölj. Dessutom måste jag bli bättre på att ta hem snabba vinster, i detta fall nästan 28%.

Det kanske svåraste valet var dock att sälja av MTG. MTG är ett bolag jag verkligen tror på. Men senaste tiden visar att potentialen i aktien är liten på kort sikt. På ett års sikt är den absoult inte fel. Men jag känner mer och mer att det kommer tillfällen att fånga upp MTG på dessa nivåer igen, och då väljer jag att inte chansa. Jag tar hem den lilla vinste om 6%.

Med dessa försäljningar gjorda har jag gott om finansiella medel att ta in PA resources i den långsiktiga portföljen. En kurs på 12:60 borgar för god potential så snart oljepriset vänder upp. Jag överväger allt jämnt att sälja av halva innehavet och köpa West Siberian Resources, men det får vänta. Nu tar jag med mig en del av rekylen i denna folkaktie istället. WS lär inte stiga lika kraftigt, till en början åtminstone.