Tags

, , , , , , , ,

Börsen var sur! Media var skit! Innehaven gick sådär.

Rapporterande bolag: ABB, Swedbank, Industrivärden och MTG

ABB överträffade lite lagom på alla punkter. Aktien steg, men vek sedan ner sig med resten av börsen. En idiot till analytiker på Placera.nu hävdade att det var dags att sälja aktien då den gått tillräckligt bra på sistone. Jaha, varför vänta tills rapportdagen med den slutsatsen? Aktien slutade på minus 2% då jag antar att det fanns en och annan som ville kliva av aktien, imorrn stiger den. 118 kr ser vi snart.

Swedbank behöver vi inte spilla fler ord på. Låt mig bara poängtera att jag tycker media är skit som hyllar SEB och Nordea trots att det är Swedbank som gått i bräschen för hela farsen och parerat situationerna tidigast. Möjligen kunde de ha kommunicerat bättre med media.

Industrivärden levererar mer än jag hade förväntat mig. Jag hade inte trott att aktien skulle handlas med en rabatt på nästan 40%. I min blogg noterade jag att denna aktie absolut inte ska handlas med mer än 30%  rabatt och därigenom stiga minst fem kr. Aktien steg 4.17% på en sur börs och står i exakt 50 kr, men har klart mer att ge. Hittills 25% upp på min ingångskurs. Givetvis lyckades stolpskottet Cecilia Aronsson, som jag ju gillade till en början, göra sitt bästa för att snacka ner aktien. De som hoppar på Industrivärden gör det för potentialen i aktien. Inte för att de vill ha pengarna imorrn. Dessa analytiker och skribenter.

MTG levererade på pricken. Förstås lyckades DI.se skriva ner aktien och någon stackars småsparare blev blåst på sköna pengar. Många som hoppat på aktien igår ville nog kliva av då rusningen uteblev. Det faktum att kursen rasat över 50 procent för ett bolag som gjorde sin, faktiskt, största vinst någonsin räckte inte för de kortsiktiga. MTG stängde på strax under 137, men står i 175 väldigt snart igen. Låter man alla nyckeltal bestå kommer denna aktie att rusa så fort kapitalet vid sidlinjen vill in på banan igen. Uppsidan är enorm och nästan given. Återigen, de tjänar enorma pengar och har en grym kassa.

Som jag trodde rekylerade SSAB uppåt idag, Hexagon höll sig stundtals på plus, Vostok Nafta tappade ytterligare marginellt, Millicom steg mer, Oriflame stod still. Depån gick mer back än index och är främst relaterat till Swedbank-raset. Den aktien återhämtar sig inom 3-6 månader. Jag köpte på mig fler Swedbank och har nu tung övervikt där. Ungefär som farfar alltid hade det…

Imorrn rapporterar Boliden. Därefter är rapportperioden slut och jag kan släppa detta intensiva bloggandet något, vilket ska bli skönt. Om Boliden gått dåligt kanske jag säljer av, om de gått bra är jag med på tåget, men köper nog tillbaka den tredjedel jag sålde av under dagen.

That’s the game plan.